Zaproszenie do udziału w VI Konkursie Kulinarnym

Gminny Ośrodek Kultury w Werbkowicach i Gminna Rada Kobiet w Werbkowicach zapraszają wszystkie kobiety z terenu Gminy Werbkowice do wzięcia udziału w VI edycji Konkursu Kulinarnego - w tym roku temat przewodni to "RYBA".

Regulamin Kiermaszu Tradycji Wielkanocnych Gminy Werbkowice

Kiermasz odbędzie się 2 kwietnia 2017 r. o godzinie 13:00 w Gminnym Ośrodku Kultury w Werbkowicach.

Sprawozdanie z Wielkanocnych warsztatów dla dzieci i młodzieży

W dniu 16 marca 2017 roku w Gminnym Ośrodku Kultury w Werbkowicach odbyły się Wielkanocne warsztaty dla dzieci i młodzieży.

Internetowy Katalog Zbiorów Gminnej Biblioteki Publicznej w Werbkowicach

Drodzy czytelnicy Gminnej Biblioteki Publicznej w Werbkowicach informujemy, że dostępny jest już Internetowy Katalog Zbiorów Gminnej Biblioteki Publicznej w Werbkowicach umożliwiający wyszukiwanie i przeglądanie zbiorów książkowych on-line.

Dzień Kobiet 2017 – „Babę zesłał Bóg…”

„Babę zesłał Bóg…” to tegoroczne hasło części artystycznej przygotowanej z okazji Dnia Kobiet w Gminnym Ośrodku Kultury w Werbkowicach.

„News szkolny” – gazeta wydawana przez uczniów

Młodzi dziennikarze z Zespołu Szkół w Werbkowicach, pod opieką Redaktor Naczelnej pani Elżbiety Bieńkowskiej-Bulisz wydali pierwszy numer gazetki szkolnej.

Wielkanocne warsztaty dla dzieci i młodzieży

Zapraszamy na Wielkanocne warsztaty dla dzieci i młodzieży, które odbędą się 16 marca 2017 r. (czwartek) o godz. 15:00 w sali plastycznej GOK.

 

„Wielkanoc w twórczości plastycznej”

Zapraszamy do uczestnictwa w IV Gminnym Konkursie Plastycznym dla dzieci i młodzieży pod hasłem „Wielkanoc w twórczości plastycznej”.

Dzień Kobiet 2017

Gminny Ośrodek Kultury w Werbkowicach oraz "Dziarskie Babki" z KGW z terenu gminy Werbkowice zapraszają na Dzień Kobiet.

Laur promocyjny dla Ćwikły z Werbkowic

W dniu 28 lutego 2017 roku, w Lublinie odbyła się konferencja „W krainie lubelskich produktów tradycyjnych i regionalnych” dotycząca m.in. wymogów i warunków higieniczno-sanitarnych odnoszących się do sposobu wytwarzania i dystrybucji żywności tradycyjnej, regionalnej i lokalnej.